Fakta og arbejdsark om afrikanske elefanter

Det afrikansk elefant er det største landdyr på Jorden. Deres flokke vandrer gennem 37 lande i Afrika. Deres art dukkede op for omkring 1,5 millioner år siden.

Se faktafilen nedenfor for at få flere oplysninger om den afrikanske elefant eller alternativt kan du downloade vores 28-siders arbejdsarkpakke til afrikanske elefanter til brug i klasseværelset eller hjemmemiljøet.

Nøglefakta og information

Oprindelse

  • Ordet 'elefant' har både græsk og latinsk oprindelse. Dette gælder specifikt for elefantens videnskabelige slægtsnavn 'Elephas'. I græsk lingvistik repræsenterer elephos et gevir eller et hjort.
  • Rødderne til ordet elefant på latin er opdelt i to ord: 'ele', som betyder bue, og 'fant', som betyder enorm.
  • Slægtsnavnet, Loxodonta, for den afrikanske elefant betyder sugetabletformede tænder og beskriver tændernes tyggeoverflade.

Klassifikation/Taxonomi

  • Taksonomien for afrikanske elefanter, ifølge det integrerede taksonomiske informationssystem (ITIS), er:
    • Kongerige: Animalia
    • Underrige: Bilateria
    • Infrakingdom: Deuterostomi
    • Fylde: Chordata
    • Subfylum: hvirveldyr
    • Infrafylum: Gnathostomata
    • Superklasse: Tetrapoda
    • Klasse: Mammalia
    • Underklasse: Theria
    • Infraklasse: Eutheria
    • Ordre: Proboscidea
    • Familie: Elephantidae
    • Slægter og arter: Loxodonta africana (afrikansk savannelefant) og Loxodonta cyclotis (afrikansk skovelefant)

Fysiske egenskaber

  • Afrikanske elefanter kan vokse 8,2 til 13 fod (2,5 til 4 meter) fra skulder til tå og veje 5.000 til 14.000 lbs (2.268 til 6.350 kg), ifølge National Geographic.
  • Den afrikanske elefant kan identificeres på dens ører, der ligner formen på det afrikanske kontinent.
  • Varme udstråler fra elefantens massive ører, som har mange årer, der fungerer som en kølemekanisme.
  • En elefants hud kan være så tyk som 1 tomme, men den er følsom over for solen. For at beskytte den dækker elefanter sig selv med mudder eller støv.
  • En afrikansk elefants snabel er faktisk en lang næse, der bruges til at lugte, trække vejret, trompetere, drikke og også til at gribe ting - især et potentielt måltid.

Reproduktion

  • Afrikanske kvindelige elefanter begynder at formere sig i en alder af omkring 10 til 12 år.
  • De er mindre tilbøjelige til at formere sig i tørketider, end når der er rigeligt vand. De parrer sig heller ikke på et bestemt tidspunkt af året.
  • De fertile hunner føder normalt hvert 3. – 6. år. Elefanter har en længere graviditet end noget andet pattedyr - næsten 22 måneder!
  • Ved fødslen vejer babyelefanter allerede omkring 200 pund og er omkring 3 fod høje.

To underarter af afrikanske elefanter

  • Savanne (eller busk) elefant
    • Savanneelefanter er større end skovelefanter, og deres stødtænder buer udad sammenlignet med skovelefanter, som har mere lige stødtænder, der peger nedad. Der er også forskelle i størrelsen og formen af ​​kraniet og skelettet mellem de to underarter.
  • Skovelefanter
    • Skovelefanter, også kaldet Loxodonta cyclotis, er en særskilt underart af afrikanske elefanter. De er unikt tilpasset til skovens habitat i Congo-bassinet, såsom at være mindre i statur og mørkere i farve. De har også tendens til at have små, afrundede ører. Det anslås, at sandsynligvis en fjerdedel til en tredjedel af den samlede bestand af afrikanske elefanter består af skovelefanter. De er i kraftig tilbagegang på grund af krybskytteri for handel med elfenben og skovrydning.

Kost

  • Afrikanske elefanter er tunge og kraftfulde og har brug for hundredvis af kilo vegetation dagligt for at opretholde sin enorme størrelse.
  • En voksen elefant kan indtage op til 50 gallons vand og 220 lbs (100 kg) mad hver dag.
  • Deres vigtigste føde er frugt, men de spiser også græs, små planter, buske, kviste og rødder.

Habitat

  • Den majestætiske afrikanske elefant indtager mange områder i Afrika. De lever i store grupper kaldet flokke.
  • De foretrækker at bosætte sig i områder, hvor der er rigeligt vand.
  • De afrikanske savannelefanter strejfer rundt på græssletter og skove i Botswana, Tanzania, Zimbabwe, Sydafrika og Mozambique, mens afrikanske skovelefanter lever i de tropiske regnskove i det centrale og vestlige Afrika.

Trussel mod afrikanske elefanters liv

  • De afrikanske elefanters rækkevidde er skrumpet betydeligt i de sidste årtier fra tre millioner kvadratkilometer i 1979 til lidt over en million kvadratkilometer i 2007, dette skyldes voksende menneskelige befolkninger, der omdanner jord til landbrug, bosættelser og udvikling.
  • Kommerciel skovhugst, plantager til biobrændstof og udvindingsindustri som skovhugst og minedrift ødelægger ikke kun levesteder, men åbner også adgang til fjerntliggende elefantbestande for krybskytter.
  • I 1980-1990 var bestanden af ​​afrikanske elefanter mere end halveret, fra 1,3 millioner til omkring 600.000.
  • 1973-1989 faldt den afrikanske elefantbestand i Kenya med 85%.
  • I Tchad faldt befolkningen fra 400.000 i 1970 til omkring 10.000 i 2006.
  • I Tanzanias Selous Game Reserve, der engang var det største af ethvert reservat i verden, faldt befolkningen fra 109.000 i 1976 til 13.000 i 2013.
  • Tanzanias regering anslog, at mere end 85.000 elefanter gik tabt på grund af krybskytteri mellem 2009 og 2014, hvilket repræsenterer et tab på 60 %.
  • Den ulovlige efterspørgsel efter elfenben er den største drivkraft bag elefantkrybskytteri.

Bekæmpelse af ulovlig handel med vilde dyr

  • I 1989 forbød CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) international handel med elfenben for at bekæmpe den massive illegale handel. Efter forbuddet trådte i kraft i 1990, blev store elfenbensmarkeder elimineret.
  • Konflikter mellem elefanter og en voksende menneskelig befolkning er et stort problem i elefantbevaring.
  • Naturreservater har svært ved at rumme tyrelefanter, som kan lide at vandre over store afstande og let bryde gennem hegn.
  • For at reducere det ulovlige drab af elefanter gennem forbedret beskyttelse og styring, udstyrer og træner WWF retshåndhævelseshold, så de kan udføre regelmæssige og effektive patruljer mod krybskytteri.
  • I lande som Sydafrika, hvor elefantbestanden vokser, kan for mange elefanter også udgøre en trussel mod miljøet, da de har destruktive spisevaner.

Sjove fakta

  • Den afrikanske elefant sover normalt stående. De sover i gennemsnit to timer hver dag, normalt opdelt i flere episoder.
  • Elefanter laver kraftige lavfrekvente rumlen for at kommunikere over lange afstande.
  • Babyelefanter er afhængige af deres modermælk i de første 2 leveår.
  • Strukturer i elefanthjernen minder slående om dem hos mennesker.
  • Efter et dødsfald viser elefanternes familiemedlemmer tegn på sorg.
  • I stedet for at miste mælketænder en ad gangen ligesom os mennesker, bevæger elefanttænderne sig fra bagsiden af ​​munden, som et transportbånd, for at skubbe ud og erstatte fortænder.

Afrikanske elefanter arbejdsark

Dette er en fantastisk pakke, som indeholder alt, hvad du behøver at vide om afrikanske elefanter på tværs af 28 dybdegående sider. Disse er brugsklare afrikanske elefanter arbejdsark, der er perfekte til at lære eleverne om den afrikanske elefant, som er det største landdyr på Jorden. Deres flokke vandrer gennem 37 lande i Afrika. Deres art dukkede op for omkring 1,5 millioner år siden.



Komplet liste over inkluderede arbejdsark

  • Fakta om afrikanske elefanter
  • Profilering
  • Lad os blive fysiske
  • Find forskellen
  • Sandhedens spil
  • Nej til krybskytteri
  • Krydsord
  • Plakatfremstilling
  • Vild Søgning
  • Rovdyr
  • Udfyld hullet

Link/citer denne side

Hvis du henviser til noget af indholdet på denne side på dit eget websted, skal du bruge koden nedenfor til at citere denne side som den originale kilde.

Fakta og arbejdsark om afrikanske elefanter: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 11. juli 2018

Linket vises som Fakta og arbejdsark om afrikanske elefanter: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 11. juli 2018

Brug med ethvert læseplan

Disse arbejdsark er specielt designet til brug med enhver international læseplan. Du kan bruge disse regneark, som de er, eller redigere dem ved hjælp af Google Slides for at gøre dem mere specifikke i forhold til dine egne elevniveauer og læseplanstandarder.