Bobcats fakta og arbejdsark

Bobcats er mellemstore vildkatte, der findes i hele Nordamerika fra det sydlige Canada til det centrale Mexico. Den er relativt mindre i størrelse end dens slægtning losen. Disse katte er navngivet som bobcats på grund af deres lille, bobbed hale.

Se faktafilen nedenfor for at få flere oplysninger om bobcats, eller alternativt kan du downloade vores 23-siders Bobcat-arbejdsarkpakke til brug i klasseværelset eller hjemmemiljøet.

sex meme at sende din kone

Nøglefakta og information

Størrelse og udseende

  • Bobcats ligner den canadiske los, men mindre i størrelse.
  • Disse er mellemstore katte dækket med orange, grå eller brun pels. Deres frakker varierer i farve. Ud over dette er der stregmarkeringer i mørkebrun eller sort på deres pels.
  • Deres pletmønster fungerer som en camouflage.
  • Deres kinder er dækket af langt hår. Ørerne er sorte og spidse.
  • En voksen bobcat kan variere fra 47,5 cm til 125 cm i længden med en ekstra 9 til 20 cm lang hale. Hannerne er større end hunnerne.
  • Vægten af ​​voksne hanner kan variere fra 6,4 til 18,3 kg, mens vægten af ​​en voksen hunner kan variere fra 4 til 15,3 kg.
  • Lynx og bobcats kan skelnes gennem udseendet af deres haler. Lossens hale er helt mørk, og halen på bobcat er sort øverst og hvid forneden.

Habitat

  • Der er en række levesteder for bobcats, som omfatter skove, semi-ørkener, bushland og bjerge.
  • 13 underarter af bobcats kan findes i hele Nordamerika (fra Canada til Mexico).
  • Bobcats kan også slå sig ned i nærheden af ​​landbrugsområder.
  • Der er relativt mindre antal bobcats i Canada på grund af tilstedeværelsen af ​​den canadiske los og tung sne.
  • I Mexico findes bobcats i tørre buskadser og skove af eg og fyrretræ.
  • Dens rækkevidde ender ved den tropiske sydlige del af landet.

Kost

  • Bobcats primære kost er kaniner.
  • Bobcats er kødædere.
  • Ud over kaniner og harer spiser de også gerne gnavere, fugle, firben, slanger og endda hjorte.
  • Bobcats jager større bytte om vinteren.
  • Bobcats jager deres bytte ved at forfølge det og derefter overfalde det med en kort jagt.
  • Bobcats lever også af husdyr og fjerkræ.

Reproduktion og Afkom

  • Bobcats kan leve i 12 – 13 år. Den ældste bobcat fundet var 16 år gammel.
  • Hun-bobcats når seksuel modenhed i en alder af 12 måneder, og det tager 24 måneder for hanner.
  • Parringssæsonen starter fra det tidlige forår, men tidspunktet er varierende, da det er muligt hele året.
  • Drægtighedsperioden er på cirka 50-70 dage.
  • Hun-bobcats vil føde et kuld på 1 – 8 killinger i en godt skjult hule.
  • Killingerne åbner øjnene, når de er 10 dage gamle. Unge vilde katte går ud på egen hånd, når de er omkring 8 måneder gamle.

Socialt system og kommunikation

  • Bobcats er ensomme og territoriale dyr.
  • Hunnerne deler ikke deres territorier med hinanden, mens mandlige territorier kan overlappe hinanden.
  • Hanner har territorier på omkring 25 til 30 kvadrat miles, mens hunner kan besætte omkring 5 kvadrat miles.
  • De efterlader ridsemærker på træer og bruger urin, afføring og dufte til at markere deres territorier.
  • Hanner og hunner møder kun hinanden i parringssæsonen.
  • Bobcats lever i huler. Hver bobcat kan have en hovedhule og mange hjælpehuler på sit territorium.
    • Hovedhule: Hovedhulen for bobcats består normalt af en hule eller klippely, væltede træer og hule træstammer.
    • Hjælpehuler: Beliggende i mindre besøgte dele af hjemmeområdet og er ofte børstedynger eller træstubbe. Disse kaldes desuden shelterhuler.
  • Bobcats kommunikerer gennem dufte, visuelle signaler og vokaliseringer.
  • De producerer høje snerren og knurren.

Opførsel

  • Bobcats er fantastiske rovdyr. De jager deres bytte med ekstrem tålmodighed og koncentration. De fanger deres måltid med et stort spring.
  • I lighed med katte har bobcats en god sans for syn, lugte og hørelse.
  • De er gode klatrere og svømmere.
  • Bobcats kan løbe med op til 48 km/t (30 mph), og de sætter deres bagerste fødder på lignende steder, hvor deres forfødder vovede at mindske larm, når de jagtede.
  • Bobcats kan nemt flygte fra sit rovdyr ved at klatre op i et træ.

Trusler og bevaring

  • Rovdyr af bobcats omfatter pumaer og grå ulve.
  • Killinger jages af ugler, ørne, ræve, prærieulve og bjørne.
  • Ud over dette har bobcats også menneskelige rovdyr. Mennesker jager bobcats primært på grund af deres smukke pels.
  • Ødelæggelse af levesteder og voksende menneskelige befolkninger er også store trusler for bobcats.
  • Befolkningen af ​​bobcats er dog stadig stor, derfor angiver IUCN den som mindst bekymret.
  • Skøn viser, at der er omkring 725.000 til 1.020.000 bobcats i naturen.

Bobcat arbejdsark

Dette er et fantastisk bundt, som indeholder alt, hvad du behøver at vide om bobcats på tværs af 23 dybdegående sider. Disse er brugsklare Bobcat-arbejdsark, der er perfekte til at lære eleverne om bobcats, som er mellemstore vildkatte, der findes i hele Nordamerika fra det sydlige Canada til det centrale Mexico. Den er relativt mindre i størrelse end dens slægtning losen. Disse katte er navngivet som bobcats på grund af deres lille, bobbed hale.



Komplet liste over inkluderede arbejdsark

  • Bobcat fakta
  • Bobcats
  • Bobcat profil
  • Bobcat gik på jagt
  • Verdens loser
  • Bobcat trivia
  • Bevaringsstatus
  • Adfærd og socialisering
  • Bobbet-hale
  • Mere om los
  • Hvad lærte du?

Link/citer denne side

Hvis du henviser til noget af indholdet på denne side på dit eget websted, skal du bruge koden nedenfor til at citere denne side som den originale kilde.

skræmmende links at sende til venner
Bobcats fakta og arbejdsark: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 4. februar 2019

Linket vises som Bobcats fakta og arbejdsark: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 4. februar 2019

Brug med ethvert læseplan

Disse arbejdsark er specielt designet til brug med enhver international læseplan. Du kan bruge disse regneark, som de er, eller redigere dem ved hjælp af Google Slides for at gøre dem mere specifikke i forhold til dine egne elevniveauer og læseplanstandarder.