Borneo Elephant Facts & Worksheets

Også kendt som Borneo-pygmæelefanten Borneo elefant (Elephas maximus borneensis) er en underart af asiatisk elefant og er hjemmehørende i det nordøstlige Borneo, Indonesien og Malaysia . Den mindste blandt de asiatiske elefantunderarter, Borneo-elefanten er i øjeblikket opført som truet på IUCNs rødliste og har været det siden 1986.

Se faktafilen nedenfor for mere information om Borneo-elefanten eller alternativt kan du downloade vores 20-siders Borneo-elefant-arbejdsarkpakke til brug i klasseværelset eller hjemmemiljøet.

lange afsnit at sende din kæreste

Nøglefakta og information

TAKSONOMI

  • Det kan stadig diskuteres, om Borneo-elefanten er indfødt eller er efterkommer af de burelefanter, der blev præsenteret for sultanen af ​​Sulu i 1750 af East India Company . De blev senere sat fri i det nordlige Borneo.
  • I det 19. århundrede foreslog en zoologisk ekspedition, at vildt elefanter blev fundet i et begrænset område i det nordøstlige Borneo. Disse elefanters status og taksonomiske identitet har været kontroversiel siden da.
  • I 1940 mente den engelske zoolog Frederick Nutter Chasen, at Borneo-elefanter nedstammede fra en indført bestand, og han kategoriserede dem i underarten Elephas maximus indicus.
  • Tre år senere argumenterede den britiske zoolog Reginald Innes Pocock for dette efter at have studeret prøver i British Museum of Natural History. Han klassificerede alle sundaiske elefanter i underarten Elephas maximus sumatrensis.
  • I 1950 beskrev den srilankanske palæontolog Paules Edward Pieris Deraniyagala en underart Elephas maximus borneensis, som han illustrerede i National Geographic Magazine.
  • I 2003 blev en anden diskussion gentaget, hvilket antydede, at de introducerede Sulu-elefanter og den nordøstlige Borneo-underart kunne have været efterkommere af den nu uddøde Java-elefant, som har et videnskabeligt navn Elephas maximus sondaicus. Denne antagelse er baseret på manglen på arkæologisk bevis for langsigtet elefantbeboelse i Borneo, de folkloristiske beviser, og at elefanter ikke har slået sig ned på hele øen Borneo.
  • Samme år mitokondrie GIGT undersøgelser og mikrosatellitdata viste, at den levende befolkning kom fra sundaiske bestande, men den oplevede uafhængig lokal udvikling for 300.000 år siden under en teoretiseret Pleistocæn bosættelse. Den blev muligvis adskilt fra andre asiatiske elefant-underarter, da landbroer, der forbandt Borneo med andre Sunda-øer og det asiatiske fastland, gik under vand efter det sidste istidsmaksimum for 18.000 år siden.

UDSEENDE

  • Generelt er asiatiske elefanter mindre i størrelse sammenlignet med afrikanske elefanter . Desuden er det højeste kropspunkt for disse arter på deres hoved. Enden af ​​deres stamme har en enkelt fingerlignende funktion, og deres ryg er konveks eller plan.
  • Som den mindste asiatiske elefantunderart er Borneo-elefanten mærkbart mindre end dens fætre på fastlandet. Den har en lang hale, der er lang nok til at nå jorden, store ører, en rund mave og mere lige stødtænder.
  • Sammenlignet med andre underarter står Borneo-elefanter mellem 8,2 og 9,8 fod høje.

ADFÆRD OG REPRODUKTION

  • Borneo-elefanter observerer stiv migration ruter, der er identificeret af monsunsæsonen. Den ældste elefant i en flok er ansvarlig for at genkalde migrationsstien, og deres rejse foregår normalt mellem den våde og tørre sæson.
  • De er planteædere, så de lever af planter og plantemateriale for at overleve. Borneo-elefanter har en mangfoldig vegetationsdiæt, herunder græsser, blade, skud, bark, frugter, nødder og frø.
  • Nogle gange bruger de deres lange snabel til at hjælpe dem med at samle mad.
  • Da de er kæmpe pattedyr, bliver Borneo-elefanter forgrebet af meget få rovdyr. Bortset fra menneskelige jægere, tigre er deres almindelige rovdyr, selvom disse store katte har en tendens til at jage unge Borneo-elefanter på grund af deres størrelse og sårbarhed.
  • Hunnerne yngler normalt, når de bliver 10 år gamle.
  • De føder en kalv efter drægtighed i 22 måneder. Nyfødte vejer typisk omkring 100 kg og er beskyttet af deres mor og andre hunlige Borneo-elefanter i flokken.
  • Babyer bliver hos deres mor i fem år, og hanner forlader ofte flokken, mens hunkalve bliver.

DISTRIBUTION OG HABITAT

  • Borneo-elefanten er hjemmehørende i de nordlige og nordøstlige regioner af Borneo. I 1980'erne var der to identificerede populationer i Sabah, for det meste i Tabin Wildlife Reserve og i den loggede dipterocarp skov i stejlt terræn. I Kalimantan er Borneo-elefanten begrænset til en lille sammenhængende del af den øvre Sembakung-flod i øst.
  • Udvalget af vilde elefanter fundet i Sabah og Kalimantan kan være vokset lidt i antal i løbet af de sidste 100 år, på trods af adgang til passende levesteder andre steder på Borneo.
  • Borneos jordbundssammensætning er ung, udvasket og ufrugtbar, og der er en antagelse om, at spredningen af ​​vilde elefanter på øen kan være begrænset af dannelsen af ​​naturlige mineralkilder.

TRUSLER

  • De almindelige trusler, som Borneo-elefanterne oplever i dag, er tab af levesteder, nedbrydning og fragmentering, som er forårsaget af væksten i den menneskelige befolkning. Dette fører til øgede elefant-og-mand-konflikter.
  • Menneskelige udviklingsaktiviteter ødelægger Borneo-elefanternes migrationsruter, reducerer deres fødekilder og ødelægger deres hjem.
  • Tab af levesteder får størstedelen af ​​Borneo-elefanterne til at tilbringe det meste af deres tid i plantager eller vandre gennem dem for at nå frem til fragmenterede skovområder.

BEVARINGSSTATUS

  • I øjeblikket er Borneo-elefanten opført som en truet art af IUCNs rødliste.
  • Dens genetiske skelnen lader dem have højeste prioritet for bevarelse af asiatiske elefanter.

Borneo Elephant Arbejdsark

Dette er et fantastisk bundt, som indeholder alt, hvad du behøver at vide om Borneo-elefanten på tværs af 20 dybdegående sider. Disse er brugsklare Borneo Elephant-arbejdsark, der er perfekte til at lære eleverne om Borneo-elefanten (Elephas maximus borneensis), som er en underart af den asiatiske elefant og er hjemmehørende i det nordøstlige Borneo, Indonesien og Malaysia. Den mindste blandt de asiatiske elefantunderarter, Borneo-elefanten er i øjeblikket opført som truet på IUCNs rødliste og har været det siden 1986.



Komplet liste over inkluderede arbejdsark

  • Fakta om Borneo Elephant
  • Små kæmper
  • Borneo Elephant Anatomy
  • Ting du behøver at vide
  • Mere om disse elefanter
  • En elefants liv
  • To asiatiske elefanter
  • Opsummering af elefant
  • Bevaringsstatus
  • Eneste ene
  • Elefant maske

Link/citer denne side

Hvis du henviser til noget af indholdet på denne side på dit eget websted, skal du bruge koden nedenfor til at citere denne side som den originale kilde.

Borneo Elephant Facts & Worksheets: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 1. september 2020

Linket vises som Borneo Elephant Facts & Worksheets: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 1. september 2020

Brug med ethvert læseplan

jeg har følelser for dig meme

Disse arbejdsark er specielt designet til brug med enhver international læseplan. Du kan bruge disse regneark, som de er, eller redigere dem ved hjælp af Google Slides for at gøre dem mere specifikke i forhold til dine egne elevniveauer og læseplanstandarder.