Brunbjørn fakta og arbejdsark

Stor og pjusket-håret, den brun bjørn (Ursus arctos) varierer i farve og er en del af familien Ursidae, som findes i store dele af det nordlige Eurasien og Nordamerika . Også kendt som 'bruin', er brunbjørne stadig en mindst bekymret art som opført af IUCN.

Se faktafilen nedenfor for at få flere oplysninger om den brune bjørn, eller alternativt kan du downloade vores 20-siders Brunbjørne-arbejdsarkpakke til brug i klasseværelset eller hjemmemiljøet.

Nøglefakta og information

BESKRIVELSE

  • Brunbjørne har store og konkave hoveder med tryner, der stikker ud af ansigtet, hvilket gør dem let genkendelige fra andre bjørn arter. De har også en stor skulderpukkel, som er med til at adskille dem fra sortbjørnen (Ursus americanus). De har korte haler, normalt fra 4 til 5 tommer lange.
  • Deres robuste underarme har massive poter med kløer, der strækker sig op til 6 tommer i længden, som primært bruges til at grave. Brune bjørneklør kan ikke trækkes tilbage, og har noget stumpe spidser. Ligesom alle bjørne er de plantigrades eller pattedyr, der har evnen til at stå og gå på sålerne af de bagerste fødder i længere tid ad gangen.
  • Brune bjørne har pels, der varierer i farve, såsom brun, sort, tan eller blond, eller en kombination af disse. De længere ydre beskyttelseshår har ofte hvide eller sølvfarvede spidser, hvilket giver dem et mere 'grislet' udseende.
  • De er enorme pattedyr, og kan dræbe ethvert stort bytte ved at brække deres ryg og nakke. Hanbjørne er normalt større end hunner.
  • Deres hoved- og kropslængde er omkring 1,7 til 2,8 meter lang, og deres skulderhøjde er cirka 90 til 150 centimeter.
  • Den eurasiske brunbjørn er den mindste underart, med hunner, der højst vejer 90 kg. Kodiak-bjørnen, sibirisk brunbjørn og bjørnene hjemmehørende i kystnære områder Rusland og Alaska er den største underart af den brune bjørn.

DISTRIBUTION OG HABITAT

  • Brune bjørne er vidt udbredt over hele Nordamerika, Europa , nordlige Asien , og Japan .
  • Der er omkring 200.000 brune bjørne på verdensplan, med den største bestand i Rusland (120.000), Forenede Stater (32.500), og Canada (21.750). Størstedelen af ​​dem i USA findes i Alaska, og disse underarter af brunbjørne kaldes 'grizzlybjørne'.
  • Der er omkring 14.000 brune bjørne i Europa, fra Spanien til Rusland og fra Skandinavien til Rumænien , Bulgarien og Grækenland .
  • Brunbjørne står allerede over for udryddelse på de britiske øer og er uhyre truet ind Frankrig og Spanien , og resten af ​​Centraleuropa.
  • Finland etablerede brunbjørne som deres nationaldyr.
  • De var engang endemiske for Atlasbjergene i Afrika , og kan have eksisteret i de sidste dele af det 19. århundrede i Algeriet og Marokko. Den sidste kendte mexicanske brunbjørn blev dræbt i 1960.
  • I de arktiske områder er det potentielle økosystem for den brune bjørn stigende. Klima forandring har tilladt disse bjørne at migrere længere mod nord ind i det, der engang udelukkende var domænet for isbjørne . I tempererede områder får habitattab skylden på grund af det stigende antal truede og jagter.
  • Grizzlybjørne synes at foretrække åbne landskaber, mens disse bjørne i Eurasien for det meste opholder sig i tætte skove.

ADFÆRD OG KOST

  • Brunbjørne er generelt solitære pattedyr, selvom de kan klemme sig sammen i store grupper, hvor der er rigelig fødeadgang og etablere sociale hierarkier baseret på alder og størrelse.
  • I den sommer , lagrer de betydelige reserver af fedt, der kan nå op på 400 pund i større populationer, som de er afhængige af for at overleve vinteren, når de bliver meget dovne og træge.
  • Selvom de ikke går helt i dvale og let kan vækkes, elsker brune bjørne at opholde sig i lukkede steder såsom huler, sprækker eller hule træstammer i disse kolde måneder.
  • Brunbjørne er altædende; de spiser for det meste planter, såsom bær, rødder, spirer, såvel som svampe og endda fisk , insekter og små pattedyr.
  • Parringssæsonen starter sidst i maj til begyndelsen af ​​juli. Brune bjørne er serielt monogame og bliver hos den samme partner fra flere dage til uger.
  • Hunnerne bliver kønsmodne mellem 5 og 7 år, mens hannerne normalt ikke finder en partner, før de er store og stærke nok til at konkurrere med andre hanner om parringsrettigheder.
  • En kvindes zygote vil adskilles og flyde frit i livmoderen i et halvt år; denne proces kaldes forsinket implantation. I vinterdvalen vil fosteret klamre sig til livmodervæggen. Embryonet vil ikke implanteres i livmoderen og vil blot blive absorberet af kroppen, hvis moderen ikke tog nok på i vægt til at klare den kolde årstid.
  • Unger fødes efter otte uger, mens bjørnemoderen sover, med et gennemsnitligt kuld mellem et og fire, hvor to er det mest almindelige antal. Størrelsen af ​​kuldet afhænger af moderens alder, geografisk placering og fødeforsyning. Der er også tilfælde, hvor ældre brune hunbjørne føder et stort antal kuld.
  • Unger er oprindeligt født blinde, uden tænder og pels og vejer mindre end et pund. Deres modermælk er deres eneste fødekilde indtil foråret og så sent som forsommeren. I løbet af denne tid vejer unger fra 15 til 20 pund og er gamle nok til at følge deres mor og begynde at søge efter fast føde.
  • Babybrune bjørne bliver ved deres mors side fra to til fire år, i løbet af hvilken tid de tilegner sig overlevelsesteknikker gennem efterligning, såsom fouragering efter mad med den højeste næringsværdi, jagt, fiskeri, selvforsvar og at finde ly.
  • Brunbjørne er tilbøjelige til at dræbe børn – voksne hanner har en tendens til at dræbe ungerne af en anden bjørn for at gøre hunnen seksuelt modtagelig eller blot til konsum. Unger vil klatre op i et træ i frygt, når de får øje på en mærkelig hanbjørn, og moderen vil forsvare dem på trods af hannens størrelse, som kan være det dobbelte af hendes.
  • Brunbjørne bliver tiltrukket af lossepladser og skraldespande og kan forsøge at besøge menneskers boliger eller lader i søgen efter mad.
  • Overraskelse, nysgerrighed, invaderet personligt rum, rovdyr, jagtsår, forsvar af kadavere og provokeret angreb er hovedårsagerne til bjørneangreb, ifølge Alaska Science Center.

Brunbjørn arbejdsark

Dette er et fantastisk bundt, som indeholder alt, hvad du behøver at vide om den brune bjørn på 20 dybdegående sider. Disse er brugsklare Brunbjørn-arbejdsark, der er perfekte til at lære eleverne om den brune bjørn (Ursus arctos), som varierer i farve og er en del af familien Ursidae, som findes i store dele af det nordlige Eurasien og Nordamerika. Også kendt som 'bruin', er brunbjørne stadig en mindst bekymret art som opført af IUCN.



Komplet liste over inkluderede arbejdsark

  • Fakta om brunbjørn
  • Mød Brunbjørn
  • Brunbjørnens anatomi
  • En brunbjørns livscyklus
  • Bare Bear Things
  • Nuancer af brun
  • Brun og sort
  • Spørg Brunbjørn
  • Bare flere bjørnefakta
  • En Bjørns Fortælling
  • Forholdet til mennesker

Link/citer denne side

Hvis du henviser til noget af indholdet på denne side på dit eget websted, skal du bruge koden nedenfor til at citere denne side som den originale kilde.

Brown Bear Facts & Worksheets: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 4. maj 2020

Linket vises som Brown Bear Facts & Worksheets: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 4. maj 2020

Brug med ethvert læseplan

Disse arbejdsark er specielt designet til brug med enhver international læseplan. Du kan bruge disse regneark, som de er, eller redigere dem ved hjælp af Google Slides for at gøre dem mere specifikke i forhold til dine egne elevniveauer og læseplanstandarder.