Capybara fakta og arbejdsark

Det kapybara er et pattedyr hjemmehørende i Sydamerika . Det er den største nulevende gnaver i verden. Også kaldet chigüire, chigüiro og carpincho, er capybaraen et medlem af slægten Hydrochoerus, hvoraf det eneste andet eksisterende medlem er den mindre capybara.

Se faktafilen nedenfor for mere information om capybara eller alternativt kan du downloade vores 23-siders Capybara-arbejdsarkpakke til brug i klasseværelset eller hjemmemiljøet.

Nøglefakta og information

FYSISKE EGENSKABER

  • Med en højde på omkring 50 cm (1,5 ft.) ved skulderen, 130 cm (4 ft.) i længden og 35-70 kg (75-150 lb), tager capybaraen titlen som verdens største gnaver.
  • Kapybaraer er semi-akvatiske og bruger meget tid i vandet. De bebor det sydlige Mellemamerika og det nordlige Sydamerika i både savanner og regnskove nær damme, floder eller søer.
  • Capybaraer er fysisk veltilpassede til en semi-akvatisk livsstil. Deres svømmehud hjælper dem med at manøvrere i vand og krydse blød, mudret jord. Deres ansigtstræk er placeret mod toppen af ​​deres store hoveder, så de kan se og trække vejret, mens de svømmer.

HABITAT

  • Capybaraer er kendt for kun at lave hjem på steder, hvor der er rigeligt med vand. De yngler typisk ind søer , moser, floder, sumpe, vandløb og damme.
  • Capybaraer er regelmæssige græssere og som sådan forbruger de græs, vegetation, planter, træer og vand.
  • Den største bestand af capybaraer kan findes i tre regioner: Taim-lavlandet i det sydlige Brasilien , Pantanal i det vestlige Brasilien og llanos i Venezuela .

OPFØRSEL

  • Capybaraer er meget sociale dyr, da de ofte danner små grupper, der består af voksne hanner, hunner og unge. Hver gruppe består ikke af mere end 6 til 10 personer.
  • En voksen dominerende han vil lede gruppen sammen med to underdanige hanner, efterfulgt af fire voksne hunner og unge. Lederen af ​​gruppen bliver aggressiv for at vise sin autoritet.
  • Capybaraer er generelt aktive om natten, men de bevæger sig rundt om dagen. Ved middagstid søger de ly i skoven.
  • Capybaras sociale adfærd er klassificeret i tre aktiviteter, som inkluderer hvile, fodring af græs og sociale interaktioner. Når de er truet, forbliver kapybaraer opmærksomme i vandet, mens de løfter hovedet i en lige stilling. De vil blive ved med at kigge i én retning. Dette giver rovdyret et klart signal om, at kapybaraen ser sin bevægelse. Men hvis rovdyret fortsætter med at nærme sig, gøer kapybaraen enten som en hund, eller den løber simpelthen væk.

KOST

  • Capybaraer er planteædere, der hovedsageligt græsser på græs og vandplanter samt frugt og træbark. De er meget selektive foderautomater og lever af bladene fra en art og ser bort fra andre arter, der omgiver den. De spiser et større udvalg af planter i den tørre sæson, da færre planter er tilgængelige.
  • Mens de spiser græs i den våde sæson, er de nødt til at skifte til mere rigelige siv i den tørre sæson. Planter, som kapybaraer spiser om sommeren, mister deres næringsværdi om vinteren, så de bliver ikke indtaget på det tidspunkt.
  • Kapybaraer er autokoprofagi, hvilket betyder, at de spiser deres egen afføring som en kilde til bakteriel tarmflora, for at hjælpe med at fordøje cellulosen i græsset, der danner deres normale kost, og for at udvinde det maksimale protein og vitaminer fra deres mad.

REPRODUKTION

  • Capybaraer er kendt for at yngle hele året rundt, men de afhænger for det meste af habitatets kvalitet. Parring sker typisk i april og maj.
  • Kapybaraer søger skov eller ly, ikke kun for at undgå middagsvarmen, men også for at få et bedre fødested.
  • Drægtighedsperioden varer 147 dage, men den kan være mindre eller større afhængigt af miljøet. Hunnen føder 1 til 7 levende babyer. Hver baby vejer op til 3 lb (1.400 g). De unge kapybaraer er i stand til at gå og se inden for en uge efter deres fødsel. Disse spædbørn er ekstremt vokale konstant.

BEVARELSE

  • Capybaraer er ikke på listen over International Union for Conservation of Nature og betragtes derfor ikke som en truet art. Deres befolkning er stabil gennem det meste af deres sydamerikanske udbredelsesområder, selvom jagt i nogle områder har reduceret deres antal.
  • Capybaraer kan findes i mange områder i zoologiske haver og parker, og de får nogle gange lov til at strejfe frit og kan leve i 12 år i fangenskab. Capybaraer er blide dyr og tillader normalt mennesker at klappe og fodre dem i hånden.

Capybara regneark

Dette er en fantastisk pakke, som indeholder alt, hvad du behøver at vide om capybara på tværs af 23 dybdegående sider. Disse er klar-til-brug Capybara-arbejdsark, der er perfekte til at lære eleverne om capybaraen, som er et pattedyr hjemmehørende i Sydamerika. Det er den største nulevende gnaver i verden. Også kaldet chigüire, chigüiro og carpincho, er capybaraen et medlem af slægten Hydrochoerus, hvoraf det eneste andet eksisterende medlem er den mindre capybara.



Komplet liste over inkluderede arbejdsark

  • Capybara fakta
  • Den største gnaver
  • Capybara Basic
  • Ord søgning
  • Find Capybaraen
  • Capybara eller Falsk
  • Capy-Word
  • Min vej hjem
  • Habitat Collage
  • Ordskaber
  • Capybara afkodning

Link/citer denne side

Hvis du henviser til noget af indholdet på denne side på dit eget websted, skal du bruge koden nedenfor til at citere denne side som den originale kilde.

Capybara fakta og arbejdsark: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 14. juni 2019

Linket vises som Capybara fakta og arbejdsark: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 14. juni 2019

Brug med ethvert læseplan

Disse arbejdsark er specielt designet til brug med enhver international læseplan. Du kan bruge disse regneark, som de er, eller redigere dem ved hjælp af Google Slides for at gøre dem mere specifikke for dine egne elevniveauer og læseplanstandarder.

hav en god dag memes til hende