Coyotes fakta og arbejdsark

Det prærieulv , eller prærieulv, Canis latrans, er en hund hjemmehørende i Nordamerika. Coyoter er medlemmer af Canidae-familien og deler mange af de samme træk som deres slægtninge, ulve , hunde , ræve og sjakaler. Den virker mindre end sin nære slægtning, den grå ulv, og lidt mindre end den nært beslægtede østlige ulv og røde ulv.

Se faktafilen nedenfor for mere information om prærieulvene, eller alternativt kan du downloade vores 22-siders Coyotes-arbejdsarkpakke til brug i klasseværelset eller hjemmemiljøet.

beskidte linjer at sige til en pige

Nøglefakta og information

FYSISKE EGENSKABER

  • Coyoten står omkring 60 cm (24 tommer) ved skulderen, vejer omkring 9-23 kg (20-50 pund) og er omkring 1-1,3 meter (3,3-4,3 fod) lang, inklusive dens 30-40 cm hale.
  • Coyoten har gråbrun til gulligbrun pels på toppen og hvidlig pels på undersiden. Den har store trekantede ører på toppen af ​​hovedet og en lang, smal næseparti.
  • Den har en sort næse, gule øjne og en lang busket hale. En måde at skelne prærieulven fra ulve og hunde på er at se dens hale, når den løber. Coyoten løber med halen nedad, hunde løber med halen oppe, og ulve løber med halen lige ud.

OPFØRSEL

  • Coyoten er et meget vokalt dyr. Den har en række vokaliseringer, herunder gøen, knurren, yips, klynker og hyl.
  • Den bruger et langt hyl for at lade andre medlemmer af flokken vide dens placering. Den bruger korte gøen til at advare andre om fare.
  • Andre vokaliseringer inkluderer knurren, når de etablerer dominans, og klynken og klynken, når hanner og hunner etablerer bånd og høje gøen for at tilkalde hvalpe.

KOST

  • Den klassiske prærieulvekost er varieret og består af mere end bare kød.
  • Coyoter er altædende og er ikke kræsne med hensyn til, hvad de putter i munden. Faktisk er blandt coyote favoritter fugle , hjorte, firben , kaniner , græs, slanger , gnavere, fisk og insekter.
  • Når prærieulven jagter små byttedyr som mus, står prærieulven stille med benene stive og kaster sig derefter ned på sit bytte. Når de jager større byttedyr som hjorte, jager prærieulve i flok. En eller flere prærieulve jagter hjorten, mens de andre venter, så samler den næste gruppe jagten op. At arbejde i hold som dette kan trætte hjortene ud, hvilket gør det lettere for prærieulve at dræbe.

HABITAT

  • Coyoter er kendt for, hvor godt de tilpasser sig forskellige levesteder. De kan endda findes i og omkring store byer.
  • I Sonoran-ørkenen kan prærieulve findes i alle levesteder fra ørken krat, græsarealer, foden samt i befolkede kvarterer.
  • Coyoten laver sin hule i en stenet sprække, bjælke, hule eller hulen af ​​et andet dyr. Den graver normalt ikke sin egen hule. Den finder en forladt hule af en grævling eller en Ræv og forstørrer den.

AVL

  • Dens ynglesæson er i februar og marts. Om foråret bygger hunnerne huler som forberedelse til deres unger.
  • Hunnerne har en drægtighedsperiode på 63 dage og føder grupper på tre til 12 unger på én gang. Grupperne af babyer kaldes kuld, og hver prærieulvebaby kaldes en hvalp.
  • Størrelsen på kuldet afhænger af, hvor prærieulven lever. I områder, hvor der er mange prærieulve, vil der være mindre kuld. I områder med færre prærieulve vil der blive født flere unger. Både hannen og hunnen er med til at passe ungerne.
  • Coyoter er ikke truede. Faktisk mener nogle, at prærieulvebestanden aldrig har været højere.
  • Landmænd og ranchere har forsøgt at kontrollere befolkningen med giftstoffer, våben og fælder, men bestandene vokser stadig, ifølge International Union for Conservation of Nature (IUCN).

BEVARELSE

  • Faktisk er 500.000 prærieulve siden år 1861 blevet dræbt af den amerikanske regering for at hæmme befolkningstilvæksten. Dette er en opgave, der kostede skatteyderne omkring 30 millioner dollars, ifølge The Educational Broadcasting Corp.
  • Miljøforkæmpere er overbevist om, at Coyotes er nødvendige for at bevare naturens balance. Nogle sportsfolk mener, at Coyote er ansvarlig for faldet i vildtarter.
  • Biologer er enige om, at individuelle dyr, der forgriber sig på husdyr og fjerkræ, bør destrueres, men at arten som helhed ikke nødvendigvis er skadelig, fordi en stor del af dens kost består af destruktive gnavere. Biologer er også enige om, at Coyote-populationer ikke har nogen varig effekt på andre dyrelivspopulationer.
  • Coyoter er for nylig blevet klassificeret som ikke-vildtdyr i Californien og kan jages hele året under bemyndigelse af et jagttegn.

Coyotes arbejdsark

Dette er en fantastisk pakke, som indeholder alt, hvad du behøver at vide om prærieulve på 22 dybdegående sider. Disse er brugsklare Coyotes-arbejdsark, der er perfekte til at lære eleverne om prærieulven, eller prærieulven, Canis latrans, som er en hund hjemmehørende i Nordamerika. Coyoter er medlemmer af Canidae-familien og deler mange af de samme træk som deres slægtninge, ulve, hunde, ræve og sjakaler. Den virker mindre end sin nære slægtning, den grå ulv, og lidt mindre end den nært beslægtede østlige ulv og røde ulv.



Komplet liste over inkluderede arbejdsark

  • Coyotes fakta
  • Coyosome fakta
  • Kend The Coyote
  • Coyote stil
  • Angivelse af fakta
  • Coyote-egenskaber
  • Illustrer det!
  • Personligheds virvar
  • Foto Coyection
  • Find Coyoten
  • Habitat Collage

Link/citer denne side

Hvis du henviser til noget af indholdet på denne side på dit eget websted, skal du bruge koden nedenfor til at citere denne side som den originale kilde.

Coyotes fakta og arbejdsark: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 8. maj 2019

Linket vises som Coyotes fakta og arbejdsark: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 8. maj 2019

tatoveringer til at dække ar på maven

Brug med ethvert læseplan

Disse arbejdsark er specielt designet til brug med enhver international læseplan. Du kan bruge disse regneark, som de er, eller redigere dem ved hjælp af Google Slides for at gøre dem mere specifikke i forhold til dine egne elevniveauer og læseplanstandarder.